Le Marche

Uit ons gastenboek: “Wordsworth: “a blended holiness of earth and sky” dit vat jullie prachtige plek voor ons perfekt samen. Een onvergelijkelijk uitzicht en een landhuis met allure”

Le Marche is een vrij onbekend en nog ongerept gebied met  middeleeuwse stadjes en steden gelegen tussen de Apennijnen en de Adriatische zee in midden Italië.

Het landschap heeft een gevarieerde flora en fauna. De heuvels zijn er glooiend met wijn- en olijfgaarden, maïs- en graanvelden en lenen zich uitstekend voor het maken van wandel-, fiets- en paardrijtochten. Ook met de auto zijn er mooie tours te maken. Voor fietsers is Le Marche een paradijs (een goede conditie is wel gewenst!).

In ieder dorpje is cultuur te vinden: kastelen, palazzi, kloosters, abdijen, kerken en musea.

Aan de kust liggen uitgestrekte zandstranden en idyllische baaien (Ancona). Authentieke vissers/badplaatsen die rustig, maar ook (Augustus) echt Italiaans druk kunnen zijn.

Veel steden hebben hun authentieke karakter behouden. Vooral Urbino is een culturele topper. Met verder prachtige plaatsen als Ascoli Piceno, Loreto, Cagli en Fano.

Beroemd is de keramiek uit Le Marche.

Perugia en Assisi in Umbria zijn in twee uur te bereiken middels een mooie route door de Apennijnen.

De druipsteengrotten van Frasassi zijn beroemd. In het voorjaar en de zomer valt er te genieten van concerten en opera uitvoeringen (Macerata), welke niet alleen in de steden maar ook vaak in de kleinere plaatsen georganiseerd worden.

Augustus is de maand van de dorpsfeesten. Een onvergetelijke sfeer!

De keuken van Le Marche biedt een keur aan lokale gerechten met, natuurlijk vooral aan de kust, heerlijke vis.

Mooie DOC wijnen (Verdicchio, Vernaccia, Rosso Conero) zijn te proeven bij vele enoteca’s. Beroemd zijn de truffels.

Hier in het binnenland zijn de prijzen nog schappelijk.

Kortom, vanuit Lucertola is er voor cultuur- en natuurminnaars veel te genieten, sportievelingen komen aan hun trekken. Bij ons is er Rust in overvloed terwijl vertierzoekers aan de kust hun hart kunnen ophalen.

Voor verdere, uitgebreide informatie zie de pagina “Links”.

Klik op de eerste foto en er opent zich een venster waarin u van foto naar foto kunt klikken met de pijltjes links/rechts of een diavertoning kunt afspelen (klik dan op het driehoekje onderaan)