Introductie

Uit ons gastenboek: “jullie geven het woord “gast-vrijheid” een nieuwe dimensie” …

Wij verwelkomen u in Lucertola. Een in authentieke staat gerestaureerd landhuis van natuursteen – met een fenomenaal mooi uitzicht op de glooiende heuvels van het Marchigiaanse landschap.

Bewust is gekozen voor een kleinschalige opzet met max. 2 x twee personen als gast in het pand Lucertola zelf waardoor wij u – wanneer u dat wenst – optimale persoonlijke aandacht kunnen bieden.

www.lucertola.nl

Ligging
Lucertola is gesitueerd aan een strada bianca, zeer rustig, halverwege een berg, 3 km van het middeleeuwse stadje San Lorenzo in Campo (met supermarkt, bakkers, slagers en groenteboeren). Lucertola ligt op loopafstand van het vestingdorpje Montalfoglio (met prima restaurant!) en zeer centraal om Le Marche te verkennen. De Adriatische kust met mooie stranden ligt op 25 minuten rijden.

Lucertola is een vakantielocatie waar een ieder zich thuisvoelt om er (ongeacht het jaargetijde) een actieve of meer passieve vakantie te beleven in een unieke omgeving.

Internet
We hebben het voor elkaar gekregen! Lucertola biedt u draadloos snel internet aan in en rond het pand zodat u – wanneer u dat wilt natuurlijk – contact kunt houden met de achterban, af en toe een foto kunt versturen, de weersverwachting kunt volgen, openingstijden van musea bekijken en Skypen via uw laptop of ander moderne gadget…

Lucertola biedt een beeldschoon uitzicht op het typische Marche landschap en heeft een grote tuin (6000 m2) waar iedereen een privé plekje kan vinden. Eeuwenoude eiken zorgen voor koele schaduw evenals de vele olijfbomen, op terrassen aangelegd. Ligstoelen zijn aanwezig

Omgeving
Meestal staat er een verkoelend windje vanuit de Apennijnen waardoor het aangenaam zonnen is. In de nabije omgeving vindt u prima restaurants – van eenvoudig eten bij de boer tot Michelinster. In Lucertola is uitgebreide informatie beschikbaar over Le Marche en de activiteiten en bezienswaardigheden.

Onze bibliotheek (Nederlandse en Engelse literatuur, thrillers en natuurlijk romans over Italië) staat geheel tot uw beschikking.

Seizoenen
gasten zijn bij ons welkom van begin mei tot half oktober. Elk seizoen biedt zo z’n voordelen.

Het voorjaar (mei, juni): met een aangename, comfortabele temperatuur voor allerlei activiteiten: wandelen, cultuur, markten af struinen voor lokale delicatessen, porchetta te proeven, genieten van de Italiaanse sociale “prima-cena (voor ’t diner) passaggiato” vanaf een terrasje; ’s avonds wegdromen bij een feeëriek schouwspel van vuurvliegjes in een ontluikende natuur.

De zomer (juli, augustus): warm met lange avonden – buiten eten, drinken; relaxen na strandbezoek.

Vanaf september weer een temperatuur om veel te ondernemen, de kust met rustige stranden te exploreren, lange wandelingen te maken, wijnen te proeven in de enoteca’s, een verse truffel, tartufo, te kopen en deze over een door uzelf bereide pasta te schaven. Ontspannen Le Marche ontdekken; u heeft het rijk – het echte Italië – nu vrijwel voor u alleen…

Klik op de eerste foto en er opent zich een venster waarin u van foto naar foto kunt klikken met de pijltjes links/rechts of een diavertoning kunt afspelen (klik dan op het driehoekje onderaan)