Table d’Hôte

Aan tafel bij Lucertola!

B&B Lucertola culinair

Inventief als wij zijn hebben wij  gezocht naar innovaties en verbeteringen van onze Lucertola B&B. Veranderingen die aansluiten bij de wensen van de gasten en die tegelijk iets van de kwaliteit van ons eigen leven in Le Marche overbrengen.

Het kwam nogal eens voor dat gasten ons zeiden: ‘Wat zou het fijn zijn om ’s avonds niet meer weg te hoeven, de auto te kunnen laten staan en aan te schuiven voor een maaltijd. Dan kunnen we lekker eten én drinken, zonder in te zitten over strenge carabinieri onderweg.  En zelf koken, dat doen we het hele jaar al.’

Vorig jaar experimenteerden we uitgebreid. Een ‘standaard’ Table d’Hôte vonden we wat te gewoontjes. Zo kwamen we uit op de ‘Buon Appetito Piatto Pulito – Lucertola Tavola di Ospiti’. Niet zomaar een Gastentafel, maar een waaraan wij u in een gemoedelijke, ontspannen sfeer culinair verwennen: alleen (de beste) streekproducten – en dat zijn er nogal wat in Le Marche – komen op tafel, door ons met veel smaak en fantasie bereid. Een gulle keuken zonder fratsen (dat wil zeggen: wanneer Dirk zich in kan houden) met licht verteerbare grandeur (dat dan weer wel!).

Regelmatig staat het ‘Menu del Giorno’ op het schoolbord. Afhankelijk van de temperatuur en het aantal gasten zitten we dan buiten aan tafel onder de portico met tussen de drie en acht personen, genietend van wijn en spijs in de rust van het Marchigiaanse heuvelland. Om ons heen invallende duisternis met gezang van krekels en nachtegalen.

 Dirk, uw gastheer, is gespecialiseerd in Le Marche wijnen en kan u, als u dit leuk vindt, verrassen met allerlei weetjes over lokale wijnboeren, exotische druivenrassen en de beste dessertwijnen. Onze wijnkelder is er een om leeggedronken te worden, niet een vorm van ijdele egotripperij van de baas. Oftewel: onze Marchigiaanse wijnen zijn alleszins betaalbaar.

Bij Lucertola is het adagium altijd gebleven (sommige dingen moet je gewoon niet veranderen): niks moet en alles (nou ja, veel) kan.

Mocht u ook op andere dagen willen aanschuiven, dan eet u wat onze eigen pot schaft. Dat is evenmin te versmaden, want wij vinden dat wij ook voor onszelf lekker mogen koken.

Daarnaast hebben we de pizza-service ingevoerd. Dat betekent dat u, wanneer u op zaterdag arriveert, zich geen gedachten hoeft te maken over de avondmaaltijd. Wij regelen de dunste, krokantste en lekkerste pizza voor u. Hoe laat u ook aankomt!

Het persoonlijk contact met onze gasten vinden we cruciaal. Daar doe je het uiteindelijk allemaal voor. Een klein steentje bijdragen aan deze wereld: u misschien wel een beetje gelukkig(er) maken. Dat geluk kan zich op veel manieren uiten: ontspannen, wegdromen bij het prachtige uitzicht, eindelijk de rust vinden die boeken te lezen, een goede maaltijd genieten met uw geliefde, te scheppen (die pentekening of aquarel?).

Wilt u uw ontbijt door Lucertola laten verzorgen? Omdat we zo kleinschalig zijn (en dat vooral willen blijven!) hebben we alle gelegenheid elk ontbijt tot een feest te maken. Nee, hier niet het standaard flauwe Italiaanse ‘ontbijt’ met zoutloos brood en wat jam. Wat het wel wordt, blijft nog even een verrassing. Dirk weet soms zelf niet vooraf wat hij nu weer op het bord gaat toveren. De verrukkelijke eieren van boerenbuurvrouw Alda, beneden in het dal, spelen in elk geval een rol. Wanneer u dat ontbijt bestelt, wordt dit buiten aan uw privetafel geserveerd, en bij koeler weer in uw appartement. Desgewenst brengen wij u uw ontbijt op bed.

Oh ja, we zouden het bijna vergeten: de prijzen. Die zijn uiterst vriendelijk U bent nooit meer kwijt dan een vergelijkbare maaltijd in een van de restaurants in de regio.

Foto’s: zomaar wat kleurige voorbeelden van onze culinaire Tavola di Ospiti avonturen van vorig jaar. Klik op de eerste foto en er opent zich een venster waarin u van foto naar foto kunt klikken met de pijltjes links/rechts of een diavertoning kunt afspelen (klik dan op het driehoekje onderaan)

 

« 1 van 2 »